OBLJETNICA IZLOŽBE Floraart od 25. do 31. svibnja u parku Bundek

zrinjevac.hr

[quote_box_center]

  • Floaart će biti otvoren u ponedjeljak, 25. svibnja u trinaest sati, kada će nastupiti Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, LADO
  • Za posjetitelje će biti organiziran besplatni prijevoz autobusom Bundek – Katarinin trg – Bundek, a građani će se tijekom izložbe moći besplatno voziti i uspinjačom te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu

[/quote_box_center]

Međunarodna vrtna izložba “Floraart” održat će se od 25. do 31. svibnja u parku Bundeku, a ove će se godine predstaviti 161 izlagač iz Hrvatske te njih šesnaest iz BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Floraart se ove godine održava pedeseti put, pri čemu deseti put na Bundeku, a za sve posjetitelje ulaz na izložbu bit će besplatan.

Voditelj Zrinjevca, Igor Toljan, rekao je da će se u sedam dana na Bundeku i na Gornjem gradu, odakle je izložba krenula, održati mnogi događaji.

Besplatan prijevoz do Bundeka

Za posjetitelje će biti organiziran besplatni prijevoz autobusom Bundek – Katarinin trg – Bundek, a građani će se tijekom izložbe moći besplatno voziti i uspinjačom te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek. Prigodna prodaja cvijeća i sadnica bit će organizirana i u Tomićevoj ulici podno uspinjače, najavio je Toljan.

Najviše izlagača na Floraartu doći će iz Njemačke, njih pet, a sudjelovat će i četiri izlagača iz Francuske, dva iz Nizozemske te po jedan iz SAD-a, BiH, Italije, Mađarske i Slovenije. Predstavit će se cvijećem, ukrasnim grmljem, sjemenom cvijeća i presadnicama, opremom za dječja igrališta, komunalnom opremom i naprednom tehnologijom u zaštiti bilja. Među ostalima, na izložbi će biti i izlagači strojeva, biljnog materijala, supstrata i sjemena te keramike. Održat će se mnoga stručna predavanja, promocije knjiga i radionice te prezentacija nagrađenih vrtova u Zagrebu i okolici.

U sklopu izložbe održat će se i tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a u povodu pedesete obljetnice izložbe u Hrvatskome povijesnom muzeju na Gornjem gradu bit će otvorena izložba “Pedeset cvjetnih godina” koja će se moći razgledati tijekom Floraarta.

Floaart će biti otvoren u ponedjeljak, 25. svibnja u trinaest sati, kada će nastupiti Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, LADO.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA