Oblačno u cijeloj zemlji, mjestimice mogući kiša i pljuskovi

U srijedu će u unutrašnjosti Hrvatske prevladavati pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno vrijeme. Mjestimice kiša i pljuskovi, u Dalmaciji lokalno i grmljavina, a prema večeri na sjeverozapadu smanjenje naoblake, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na sjevernom Jadranu prijepodne slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, a na srednjem i južnom umjereno do jako jugo. Poslijepodne vjetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura između 11 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenja žute boje za područja Knina i Splita, gdje su moguća grmljavinska nevremena i obilna kiša.

U četvrtak djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano vrijeme. Uz više oblaka mjestimične kiše bit na sjevernom Jadranu, uglavnom na širem riječkom području te u gorskim predjelima. Poslijepodne su u unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren, u Gorskome kotaru i jak jugozapadni, a na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 6 do 10, a na Jadranu od 11 do 15 °C. Maksimalna uglavnom između 19 i 22 °C, a u gorju malo niža.

Komentiraj