Oblačno sa sunčanim razdobljima, mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi

Na Jadranu će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme, mjestimice na sjevernom dijelu uz mogućnost za lokalne pljuskove. U ostalim krajevima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Već od ujutra ponegdje kiša, a od sredine dana mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu ponegdje i bura. Najviša temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 24 i 29 °C.

Meteoalarm je zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova za danas izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Rijeke.

Sutra na kopnu promjenjivo i pretežno oblačno te danju manje toplo. Ponegdje kiša, osobito u Slavoniji mjestimice moguće obilnija i to glavninom u prvom dijelu dana. Na Jadranu barem djelomice sunčano uz mogućnost za poneki popodnevni pljusak na krajnjem sjeveru i jugu.
Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Slavoniji, Baranji i Podravini na udare mjestimice jak. Na Jadranu ponegdje i bura. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 18 i 24, na Jadranu od 23 do 28 °C.

Komentiraj