Oblačno s povremenim oborinama, u unutrašnjosti moguć snijeg

U Hrvatskoj će danas prevladavati oblačno vrijeme, povremeno uz slabu oborinu. Na Jadranu mjestimice kiša, u unutrašnjosti i susnježica te snijeg. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, osobito navečer i u noći, kada na jugu može biti i ponekog izraženijeg pljuska, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ponegdje slaba i umjerena bura, u Dalmaciji i jugo te jugozapadnjak, prema kraju dana u okretanju na zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 1 i 6, na Jadranu 10 i 15 °C.

Sutra pretežno oblačno uz kišu, na Jadranu pljuskove s grmljavinom, a u gorju snijeg. Krajem dana malo snijega može pasti ponegdje i u nizinama unutrašnjosti. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, kada mjestimice može biti obilna.

Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju i jak. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar koji će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 9, na Jadranu 8 i 13 °C.

Komentiraj