Oblačno s kišom, za obalu izdana crvena upozorenja zbog vjetra

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, češćom i lokalno izraženijom na Jadranu i uz njega, gdje može biti i pljuskova s grmljavinom. U drugom dijelu dana uz pad temperature u višem gorju kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će umjeren do vrlo jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, dok će na Jadranu mjestimice biti i olujnog juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C, a potkraj dana u gorju te na sjevernom Jadranu niža.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja žute boje zbog jakog vjetra i obilne kiše za područja Gospića, Knina i Rijeke. Zbog vjetra upozorenja su izdana za područja Zagreva, Karlovca, Splita i Dubrovnika, dok su za obalu na snazi upozorenja narančaste i crvene boje.

U ndjelju promjenjivo do pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnom na Jadranu i uz njega. Uz izražene pljuskove duž obale mjestimice i grmljavina. U gorju će padati i snijeg, osobito u drugom dijelu dana, a uz zahladnjenje navečer će ga biti i u sjevernim kopnenim predjelima. Nastat će i snježni pokrivač, u gorju ponegdje i deblji.

Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 7 do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, u gorju popodne osjetno niža, a na Jadranu 9 i 13 °C.

Komentiraj