Oblačno, na Jadranu mjestimice kiša, a u unutrašnjosti slaba rosulja

U nedjelju će u Hrvatskoj prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u unutrašnjosti uglavnom ujutro i maglovito. Na Jadranu mjestimice kiša ili poneki pljusak, a u unutrašnjosti slaba rosulja, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu 15 i 19 °C.

Meteoalarm je zbog magle za nedjelju izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina.

U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Povremene kiše već će u prvom dijelu dana biti na Jadranu i uz njega, a u sjevernim kopnenim predjelima može biti magle. Zatim će oborina biti sve češća i izraženija te će se s Jadrana proširiti na ostale predjele. Pritom lokalno može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, a u Dalmaciji je moguć poneki izraženiji pljusak.

Južni i jugozapadni vjetar će na kopnu postupno okretati na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati jako jugo, a poslijepodne na sjevernom dijelu bura u jačanju. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 14, a dnevna uglavnom između 10 i 15, na Jadranu 14 i 18 °C.

Komentiraj