Oblačno, mjestimice s kišom, izdana upozorenja za cijelu zemlju

U utorak će u Hrvatskoj prevladavati umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom. Lokalno obilnija kiša na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U gorskim predjelima susnježica i snijeg, a u Gorskom kotaru novi snježni pokrivač. Na istoku zemlje češća sunčana razdoblja. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti magla, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Lici jak jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i umjerena do jaka bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, u Gorskome kotaru 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja žute i narančaste boje za cijelu zemlju. Narančasta upozorenja na snazi su za riječko područje, gdje se očekuju obilne oborine te jako i olujno jugo. Područja Osijeka, Zagreba i Karlovca pod žutim su meteoalarmom zbog dugotrajne magle. Žuto upozorenja zbog jakog juga iizdana su za područja Gospića, Knina i Splita. Dubrovačko područje, pak, pod žutim je upozorenjima zbog jakog juga, obilnih oborina i mogućih lokalnih grmljavinskih pljuskova.

U srijedu oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu, osobito u Dalmaciji i obilnom, praćenom grmljavinom. Na zapadu unutrašnjosti kiša bi mogla mjestimice prelaziti u susnježicu, a u gorju, osobito u Gorskom kotaru nastat će novi tanji snježni pokrivač. Zbog oborina i magle vidljivost će mjestimice biti smanjena, ponajprije prijepodne u unutrašnjosti.

Vjetar slab do umjeren istočni, i Slavoniji i Baranji jugoistočni, na Jadranu i u predjelima uz njega jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu potkraj dana u okretanju na jaku buru. Najniža temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 13 °C. Najviša većinom između 4 i 9, na obali i otocima od 11 do 14 °C.

Komentiraj