HINA/ Denis CERIĆ

Oblačno i vjetrovito, sutra veliki pad temperature

U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a od sredine dana naoblaka će se mjestimično smanjiti, a biti će i sunčanih razdoblja, prognoziraju iz DHMZ-a. Još ujutro i u dijelu prijepodneva može biti slabog snijega, u istočnoj Hrvatskoj i susnježice. Na Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito.

Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na kopnu umjeren sjevernoistočni i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2 na kopnu, a na Jadranu od 8 na sjevernom dijelu do 15 °C u južnoj Dalmaciji. Prema večeri osjetan pad temperature.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja žute i narančaste boje, i to zbog jake i olujne bure. Narančasto upozorenje izdano je za područje Rijeke, gdje se očekuju i orkanski udari bure, do 120 km/h. Žuta upozorenja na snazi su za područja Dubrovnika, Knina i Splita.

U nedjelju pretežno oblačno, vjetrovito i osjetno hladnije. Na Jadranu uz susnježicu i snijeg, no u Dalmaciji, posebice južnoj, još mjestimice može biti i kiše, dok će se u Istri zadržati uglavnom suho. Povremenog slabog snijega bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a u ostatku unutrašnjosti moguć je tek rijetko.

Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Jutarnja temperatura na kopnu uglavnom od -10 do -5, a najviša dnevna između -7 i -2. Na sjevernom Jadranu između -3 i 3, u Dalmaciji od -1 do 5 °C, a ujutro na krajnjem jugu ponegdje i viša.

Komentiraj