Oblačno i kišovito uz pad temperature, moguć i snijeg

U Hrvatskoj će danas prevladavati oblačno i kišovito vrijeme, u mnogim predjelima i vjetrovito. U unutrašnjosti će uz pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, Međimurju i Hrvatskom zagorju, a poslijepodne i drugdje na kopnu. Oborina će lokalno biti obilna u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji gdje su moguće nevere, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar u unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju još prijepodne i južni. Na Jadranu će jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu poslijepodne okrenuti na jugozapadnjak i buru koja će u noći jačati. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, u Gorskom kotaru i Lici ujutro i do 10 °C, a potom osjetno hladnije. Najviša temperatura na obali i otocima od 14 do 19 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku. Zbog obilnih oborina izdana su narančasta upozorenja za područja Karlovca, Gospića i Rijeke, te žuta za zagrebačku i kninsku regiju. Upozorenja su izdana i zbog jakog vjetra, i to za područja Gospića, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

Sutra umjereno do pretežno oblačno uz postupno smanjenje naoblake, a još će u prvom dijelu dana u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti biti kiše. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu gdje će biti i vjetrovito.

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i ponegdje orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 5 do 10, na krajnjem jugu i do 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 °C duž obale i na otocima.

Komentiraj