Oblačno i kišovito, na Jadranu i vjetrovito

U Hrvatskoj će u četvrtak prevladavati umjereno do pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito vrijeme. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se na istoku Hrvatske, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni i jugoistočni. Na Jadranu jako jugo u okretanju na južni i jugozapadni vjetar, a na dijelu sjevernog Jadrana bura. Prema kraju dana vjetar u slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti između 8 i 13, na istoku i do 16, a na Jadranu uglavnom od 15 do 20 °C.

Meteoalarm je za četvrtak izdao žuta i narančasta upozorenja zbog obilne kiše i mogućih grmljavinskih nevremena za područja Zagreba, Karlovca, Gospića, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. Na snazi su i žuta upozorenja zbog jakog i olujnog juga za područja Rijeke, Splita i Dubrovnika.

U petak umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i u područjima uz Jadran. Vjetar slab, na istoku povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C.

Komentiraj