Objavljeno u kojim se županijama štrajka u srijedu i u četvrtak

Sindikati su na danas održanoj konferenciji za novinare objavili u kojim će se županijama štrajkati u srijedu i četvrtak. Nastave u osnovnim i srednjim školama, tako, u srijedu neće biti u Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a u četvrtak se štrajka u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

“97,47 posto zaposlenih odazvalo se današnjem štrajku”, rekla je Sanja Šprem i dodala da brojke pdokazuju da ‘ministrove prijetnje samo jačaju štrajk’.

“Jučer smo ružno optuženi da smo željeli privatizirati pregovore za osnovicu plaće”, kaže Šprem.

“Tek devetog dana štrajka bila je bačena smrdljiva riba u obliku ‘kolike plaće imaju predsjednici sindikata’. To se uvijek dogodi. Nakon toga idu čudesne analitike kojima se želi dokazati da učitelji traže kruha preko pogače, da imaju puno ferija, da rade loše…”, kazao je Branimir Mihalinec.

“Najveći je problem koju plaću ima Sanja Šprem, koliku ja? To se može lako saznati, rekao je Mihalinec. Ministar Marić s dva klika mišem može doći do podataka o našim plaćama. Svi naši članovi dobro znaju kolike su naše plaće, zašto su tolike i nemaju problem s tim”, rekao je Mihalinec.

 

Komentiraj