Objavljeni detalji: U masovnoj tučnjavi navijača u Dubravi sudjelovalo 400 osoba, policija spriječila veći sukob

U utorak navečer došlo je do velikog sukoba navijača Dinama i Legije iz Varšave. Prema izjavama svjedoka, navijači su se međusobno gađali bakljama, a letjele su i stolice i boce iz obližnjih kafića. Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je spriječila mogući veći sukob navijača te da su gostujući navijači napustili Hrvatsku u pratnji policije.

“Na samom mjestu događaja, kako bi odbili izravni napad na sebe i spriječili daljnji napad četristotinjak navijača, policajci su uporabili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih.

U daljnjem tijeku postupanja vrlo brzo je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba”, ističe policija u priopćenju.

Oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te tri parkirana vozila. Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf oboje zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka vlasništvo 26-godišnjaka.

Iz policije zaključuju da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Ovako je započeo kaos u Dubravi: “Lomili su sve pred sobom, bacali baklje jedni na druge”

Komentiraj