Objavljeni detalji stravičnog zločina u Njemačkoj: Majka petero djece otrovala tabletama

 

U stanu u njemačkom gradu Solingenu u četvrtak su pronađena mrtva tijela petero djece u dobi između jedne i osam godina. Policija je objavila da sumnja da je 27-godišnja majka ubila svoju djecu prije nego što je pokušala počiniti samoubojstvo na željezničkoj stanici u oblićnjem gradu Düsseldorfu.

Hitne službe pozvane su u četvrtak poslijepodne u stambeni blok na području grada Hasseldelle. Policija je objavila da je po dolasku u zgradu u Solingenu, u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, otkrila tijela petero djece, tri djevojčice i dva dječaka – u dobi od jedne do osam godina. Policijski izvori navode kako su djeca otrovana tabletama.

Prema pisanju medija, šesto dijete, 11-godišnji dječak, preživjelo je. Majka je s njim nakon počinjene strahote bila u vlaku. Sišla je na stanici u Düsseldorfu i ondje se pokušala ubiti. Dječak je sam nastavio putovanje za Mönchengladbach gdje mu živi baka. Ona je, navodno, obavijestila policiju o strašnom događaju nešto prije 14 sati.

Policija kaže da je uspjela doći u kontakt s ocem, ali zasad nisu o njemu željeli davati više komentara.

Glasnogovornik policije Stefan Weiand izjavio je da je majka teško ozlijeđena nakon što se bacila pod vlak te je u bolnici na liječenju, pod policijskim nadzorom. “Pozadina i detalji ovog stravičnog čina zasad nisu poznati, to je ono što pokušavamo doznati”, rekao je Weiand novinarima.

Gradonačelnik Solingena Tim Kurzbach napisao je na Facebooku da je posjetio stambeni blok u kojem se “dogodio ovaj strašni čin” nakon što je čuo vijest. “Za mene je to još uvijek neshvatljivo. Danas je dan žalosti u Solingenu”, napisao je na društvenim mrežama. U četvrtak su stanovnici počeli ostavljati cvijeće i svijeće na ulazu u zgradu.

NJEMAČKA: U Solingenu pronađeno petero mrtve djeca, sumnja se na majku

Komentiraj