Objavljeni detalji požara u Trnskom: Četiri su osobe lakše ozlijeđene

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama i iz Centra 112 izvijestili su u poslijepodnevnim satima o požaru koji je jutroa izbio u neboderu u novozagrebačkom naselju Trnsko.

Požar je izbio na 9. katu te se proširio na 10. i 11. kat. Iz nebodera je, kažu, spašeno osam osoba, dva psa i jedna mačka. Četiri su osobe ozlijeđene, a vatrogasci su pružali pomoć i jednom psu koji se nagutao dima.

“Županijski centar 112 Zagreb je danas u 11:24 sati zaprimio dojavu o požaru na 9. katu zgrade u Trnskom

Dojavitelj je spojen na JVP Zagreb, a o požaru su obaviješteni OKC PU Zagrebačke i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Požar se s 9. kata proširio i na stanove na 10. i 11. katu, dok je 12. kat također pun dima.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Zagreb (koji je angažirao i DVD-e Hrašće, Šestine i Kustošija), s 31 vatrogascem i 11 vozila. Iz požara je spašeno 8 osoba (od kojih su 4 zadobile lakše ozljede, jedna osoba je prevezena u KB Zagreb, dok se za jednu osobu procjenjuje treba li hospitalizaciju), 2 psa i mačka. Požar je lokaliziran. U tijeku je odimljavanje i sanacija požarišta.

Osim JVP Zagreb na mjestu događaja je policija, predstavnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i voditelj Županijskog centra 112 Zagreb. Na zahtjev policije voditelj ŽC 112 Zagreb osigurao je pitku vodu putem Ravnateljstva civilne zaštite”, izvijestili su iz Centra 112.

PHOTO: Marin Tironi/PIXSELL

U priopćenju Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijamma nabpde da je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11:20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20.

“Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj. Na terenu se osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj