Objavljeni detalji napada 32-godišnjaka koji je nožem ubadao prolaznike

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je na svojim stranicama detalje napada muškarca koji je nožem napao prolaznike u Zagrebu. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv 32- godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva u pokušaju te dva kaznena djela ubojstva u pokušaju.

“Okrivljenik je osnovano sumnjiv da je 10. veljače 2020. oko 19,25 sati u Zagrebu, ušao u pekarnicu u Krešićevoj ulici u kojoj su bile četiri djelatnice te prišao prodajnom pultu obrativši im se riječima i tražeći novac. Potom je, osnovano se sumnja, ušao iza prodajnog pulta te počeo udarati po pultu i po registar blagajni, nakon čega je uzeo nož pekarnice i njime pokušao otvoriti ladice dvije registar blagajne u čemu nije uspio.

Nakon što je izišao iz pekarnice ništa ne otuđivši, osnovano se sumnja da je s istim nožem na nogostupu Krešićeve ulice, u nakani da od prolaznice oduzme njezinu torbicu, prišao joj i srušio je na tlo pokušavajući joj istrgnuti torbicu, te ju više putu pokušao ubosti u predjelu trbuha, pristajući da ju na taj način liši života. Oštećena prolaznica nije zadobila ozljede zahvaljujući zimskom kaputu kojeg je imala na sebi, a u otklanjanju daljnjeg okrivljenikovog napada na nju pomogao joj je vozač taksi vozila.

U tom trenutku je okrivljenik, osnovano se sumnja, u nakani da jednog građanina liši života, pokušao ga u više navrata ubosti nožem u predjelu trbuha i slabina, no u tome nije uspio budući da je oštećenik na sebi imao jaknu od čvrstog materijala i jer je okrivljenika u daljnjem napadu spriječio drugi vozač taksi vozila.
Nakon što su obojica vozača taksi vozila svladali okrivljenika, oduzeli su mu nož te spriječili njegov bijeg s mjesta događaja do dolaska policijskih službenika”, navodi DORH u priopćenju.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentiraj