OBJAVLJENI DETALJI MILIJUNSKE PLJAČKE U ZAGREBU ‘Ušao je i dao zaposlenici ružu’

Pixabay

Početkom ožujka ove godine usred bijela dana opljačkana je agencija za otkup plemenitih metala u zagrebačkom Eurotoweru.

Više od pola godine kasnije policija je riješila cijeli slučaj.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Novo Mesto, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim slovenskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 8. ožujka 2017. u Zagrebu osumnjičeni ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića, lažno se predstavio koristeći lažnu osobnu iskaznicu te se potom dizalom popeo do trgovine za otkup plemenitih metala. Ušavši u trgovinu osumnjičeni se lažno predstavio zaposlenici koristeći istu lažnu osobnu iskaznicu te joj povodom Dana žena predao ružu koju je donio sa sobom i rekao da je došao prodati zlato. Tijekom obavljanja formalnosti oko kupoprodaje pištoljem je zaprijetio zaposlenici i počinio razbojništvo te otuđio novac, zlatne poluge i druge zlatne predmete.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 1 800 000 kuna.

Nad osumnjičenim se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i druga kaznena djela na području Zagreba.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, priopćila je danas policija.

Komentiraj