HINA/ Denis CERIĆ

‘Objavljene informacije su velikim dijelom netočne’

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u petak se oglasilo priopćenjem vezano za medijske napise o sadržaju novog Obiteljskog zakona.

“Držimo kako su objavljene informacije o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona nepotpune i velikim dijelom netočne. Međutim, naglašavamo kako se još uvijek radi na usuglašavanju Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a ova verzija nam nije poznata.

Još jednom naglašavamo kako predstoji postupak usuglašavanja s koalicijskim partnerima, koji će biti dovršen do svibnja 2018., a nakon toga će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona uputiti u javnu raspravu. Tijekom javne rasprave zainteresirana javnost moći će davati primjedbe i prijedloge, a potom još slijedi i rasprava u dva čitanja u Hrvatskome saboru”, navode iz Ministarstva.

Podsjetimo, Jutarnji je danas objavio kako u novom prijedlogu Obiteljskog zakona izvanbračni i bračni parovi više neće imati jednaka prava, te kako bi izvanbračni parovi mogli posvajati djecu samo ako postoje opravdani razlozi na strani djeteta. Špekulira se i da se uvodi i obrazovanje djece u skladu s vjerskim opredjeljenjima roditelja.

Komentiraj