Objavljena ‘Zvjezdana prašina’: Zakoračite u Hollywood i postanite osobni asistent najveće svjetske zvijezde

U izdanju Mozaik knjige izašla je ‘Zvjezdana prašina’ Byrona Lanea. Riječ je o njegovom prvijencu koji donosi emotivnu priču o odnosu koji je istodobno i težak i prekrasan, a na zabavan i smiješan način čitatelja odvodi u svijet poznatih i slavnih. ‘Zvjezdanu prašinu’ na hrvatski je prevela Lidija Toman.

Roman prati život osobnog asistenta u turbulentnom Hollywoodu. Naime, i sam Byron Lane radio je kao osobni asistent glumačkih zvijezda, uključujući i pokojnu Carrie Fisher. Fisher je najpoznatija po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu ‘Ratovi zvijezda’ – za tu je ulogu tri puta nominirana za nagradu Saturn. Upravo je to životno iskustvo iskoristio kao inspiraciju za pisanje ove svjetske uspješnice.

Mozaik knjiga

Radnja romana:

Charlie Besson napet je i znoji se pred razgovor za nadrealan posao. Parkiran je pred ulazom u hollywoodsku vilu Kathi Kannon, kazališne i filmske zvijezde i najgore odjevene osobe prema mišljenju časopisa People. Ona je glumica kojoj je potrebna pomoć, a on samotnjak s margine kojem su potrebne smjernice. Kathi je ikona, autorica bestsellera i nagrađivana filmska zvijezda, najpoznatija po ulozi svećenice u jednom SF blockbusteru. No poznata je i po još jednoj ulozi: ulozi skandalozne pripadnice hollywoodskog plemstva. Charlie dobiva posao svojih snova i upušta se u pustolovinu ispunjenu kasnonoćnim šopingom, putovanjima u zadnji čas jer netko želi vidjeti auroru borealis, ali i procesom inicijacije u najsvetije od hollywoodskih plemena: pleme osobnih pomoćnika. Međutim, Kathi ubrzo postaje puno više od šefice i kako se njihov odnos produbljuje, tako se bliži vrijeme da Charlie donese odluku. Hoće li uvijek biti na marginama života i odluka ili će napokon i on preuzeti glavnu ulogu u svom životu?

Komentiraj