Objavljena video prijetnja ISIS-a izraelskom narodu: “Uskoro u Jeruzalemu i Izraelu neće ostati niti jedan jedini Židov”

Screenshot

Islamska je država u petak objavila novi video koji prikazuje militanta, koji na tečnom hebrejskom direktno prijeti izraelskom narodu, prenosi Independent. Maskirani militant na videu poručuje kako će ISIS napasti Izrael ‘zbog zločina koji su počinili protiv palestinskog naroda’.

Opisujući Židove kao prve neprijatelje Mulsimana, militant kaže kako se Islamska država približava Izraelu sa svih strana, ‘od Sinaja do Damaska’. Iako je skupina objavila nekoliko snimaka na kojima pozivaju Palestince da poduzmu akcije protiv Izraelaca, vjeruje se kako je obo prvi put da se džihadistička skupina direktno obraća Židovskoj populaciji.

Video, u trajanju od 16 minuta, objavljen je preko medijskog ogranka skupine, a prikazuje i kartu Izraela, koji je opkoljen terirorijima pod kontrolom ISIS-a. “Ući ćemo u džamiju Al-Aksa kao osvajači, a našim autobombama udarit ćemo uporišta Židova. Dok ne dođemo, radite što hoćete. Onda ćete deseterostruko platiti za sve zločine koje ste počinili protiv palestinskog naroda”, priča militant u videu.

“Uvjeravamo vas, uskoro u Jeruzalemu i Izraelu neće ostati niti jedan jedini Židov. Istrijebit ćemo bolest židovskog naroda diljem svijeta”, zaključuje.

Komentiraj