OBJAVLJENA ŠOKANTNA SNIMKA: SALA “Ne želim ići u Cardiff”

Francuski L’Equipe objavio je snimku s aplikacije WhatsApp na kojoj Emiliano Sala, argentinski nogometaš koji je prije četiri mjeseca poginuo u avionskoj nesreći, požalio svom rođaku kako ne želi otići u Cardiff te da vlasnika Nantesa Waldemara Kitu zanima samo novac.

“Prošle sam noći dobio poruku od Meisse (Salin agent). Rekao mi je da Franck Kita (sin vlasnika Nantesa) želi razgovarati pa ga je nazvao. Žele me prodati, postoji ponuda Cardiffa. S njihove strane, mogu dobiti velik novac pa žele da odem. Istina, posao je dobar, ali gledajući nogometno, meni nije zanimljivo”, kaže Sala na snimci.

Dodao je kako na sve načine žele da ode iz Nantesa. “Nije me strah, borio sam se cijelu karijeru. Baš suprotno. Ali mislim da mi Meissa može naći nešto bolje do kraja prijelaznog roka”, nastavio je.

Sala je kazao i kako bi htio transfer koji će biti dobar i s ugovorne i s nogometne strane, ali kaže kako ne možeš uvijek dobiti sve. “Ne želim razgovarati s predsjednikom jer ću se naljutiti. Gadi mi se kad ga vidim. Želi me prodati jer je dobio dobru cijenu za mene. Želi da odem tamo, a nije me ni pitao. Samo ga briga za novac”, rekao je.

Na kraju je rekao kako nikoga nije briga za njega, niti ikoga zanima kjroz što sve on mora proći.

Predsjednik Nantesa: “Da sam samo htio zaraditi novac, to nije način na koji bih to napravio”

LEquipe je kontaktirao predsjednika Nantesa Waldemara Kitu, koji je kazao kako je iznenađen i razočaran optužbama iz snimke. “Ponio sam se maksimalno korektno, ali moram prihvatiti da to druge osobe vide drukčije. Nažalost, dogodila se ta glupa nesreća. Bio je dječak, vrlo educiran. Da nije preminuo, mislim da bi danas bio jako sretan. Imam osjećaj da to ipak nisu njegove riječi”, pokušao je objasniti predsjednik Nantesa.

“Da sam samo htio zaraditi novac, to nije način na koji bih to napravio. Na kraju dana ne bi mi puno ostalo nakon što se novac podijeli na sve upletene stranke”, rekao je i dodao kako danas ne želi ni dirnuti taj novac. ne želi, kaže, zaraditi ni centa na nečijoj tragediji.

“Cardiff nikada nije ni kontaktirao sa mnom. Nakon što je ugovor potpisan, ja više nisam odgovoran za igrača. Kada smo se opraštali, bio je sretan. Cardiff je odgovoran za sve što se dogodilo”, poručio je.

Kita tvrdi kako je svaki mjesec na Salin račun uplaćivao 30 tisuća eura više kako bi mu pokazao koliko ga cijeni. Nikada nisam zauzvrat dobio ni hvala. Bilo je teško razgovarati s njim. Radio sam to da ga motiviram, da bude još bolji u našem klubu. On mi je nakon šest mjeseci rekao da želi otići”, ispričao je za francuski list.

Sala poginuo u padu aviona

Podsjetimo, Emiliano Sala poginuo je 21. siječnja u padu aviona u Engleski kanal. Sala je letio iz Nantesa prema Cardiffu. U Francusku je otišao kako bi se pozdravio sa svojim bivšim suigračima. Karijeru je trebao nastaviti u Cardiffu, koji je za njega platio 17 milijuna eura. Ipak, debi u njihovom dresu nije doživio.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara. Službena potraga je započela dva dana kasnije, a gotovo tri tjedna nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno tijelo, a identifikacijom je ustanovljeno da se radi o Sali. Tijelo pilota Davea Ibbotsona nije pronađeno.

Pokopan je u rodnoj Argentini, a samo tri mjeseca nakon tragedije preminuo je i njegov otac, Horacio.

Komentiraj