facebook.com

Počinje jedanaesto izdanje festivala Ferragosto JAM

Sljedeći tjedan počinje najveći ljetni festival u Slavoniji.

I ove godine Ferragosto JAM najavljuje pogodnosti u prijevozu do Orahovice i samog jezera, jedanaesto izdanje festivala započet će 01. kolovoza i trajati do 05. kolovoza na Orahovačkom jezeru, predivnoj oazi unutar zaštićenog Parka prirode Papuk.

HŽ POPUST NA PRIJEVOZ VLAKOM

U suradnji s HŽ putničkim prijevozom posjetiteljima Ferragosto JAM festivala odobreno je 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust će se moći koristiti od 31. srpnja do 06. kolovoza 2018. godine sa svih kolodvora na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije do kolodvora Zdenci-Orahovica i natrag, isključivo za kupnju povratnih karata. Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora. Popust se neće moći koristiti na relacijama kraćim od 25 km.

BESPLATAN AUTOBUS

S kolodvora Zdenci-Orahovica do jezera posjetitelje će prevoziti besplatan autobus u terminima usklađenim s dolascima vlakova. S istog mjesta autobus će 05. kolovoza prevoziti posjetitelje nazad na kolodvor.

BEZGOTOVINSKI SUSTAV PLAĆANJA

Posjetiteljima je i ove godine osiguran bezgotovinski sustav plaćanja. Bezbrižnije uživanje u festivalu bit će omogućeno uz RFID festivalsku narukvicu koja osim što je ulaznica za festival, omogućuje kupovinu unutar festivalskog prostora bez upotrebe novčanika, gotovine, tokena i slično. Svaki posjetitelj na ulazu svoju ulaznicu mijenja za narukvicu. Na mjestima naznačenim kao Top Up mjesta bit će moguće nadoplatiti novac na narukvicu, a kupnja hrane, pića i ostalog obavljat će se unutar festivalskog prostora prislanjanjem narukvice na RFID uređaj djelatnika festivala. Tijekom cijelog trajanja festivala moći će se učiniti dodatna nadoplata na RFID narukvicu, provjeriti stanje ili izvršiti povrat cjelokupnog preostalog iznosa novca.

BESPLATNO KAMPIRANJE

Festivalska ulaznica omogućuje besplatno kampiranje na mjestima označenim kao festivalski kamp. Na svim drugim lokacijama na jezeru kampiranje je također dozvoljeno, ali se naplaćuje od strane Uprave Jezera. Također, roštiljanje uz jezero je dozvoljeno, ali se vatra smije paliti samo na određenim mjestima. Sječa drveća Parka prirode Papuk strogo je zabranjena i kažnjiva.

Termini polaska besplatnog autobusa s kolodvora do jezera, dodatni odgovori na pitanja vezana uz bezgotovinsko plaćanje, sve informacije o kampiranju, kao i parkiranju mogu se pronaći na službenoj web stranici festivala.

RASPORED I SATNICA

Ferragosto JAM ugostit će više od 40 istaknutih imena domaće i regionalne scene. Festivalski line up predvode Hladno pivo, koji će u jednom danu izvesti čak dva nastupa (Old School i Greatest Hits), Tram 11, Darko Rundek, Let 3, PipsChips&VideoClips, TBF, Krankšvester, Jinx, Zdenka Kovačiček, Bolesna braća, Zabranjeno pušenje, Chui, Mašinko i mnogi drugi značajni predstavnici rocka, punka, elektronike, hip hopa i srodnih žanrova. Uz raspored po danima, objavljena je i točna satnica festivala koji će u pogonu imati čak pet festivalskih pozornica smještenih oko samog jezera.

Komentiraj