Objavljena prva fotografija sa snimanja filma “Avatar 2”

James Cameron završio je snimanje nastavka filma „Avatar“ za ovu godinu te je tim povodom na Twitteru objavio fotografiju sa snimanja. „Kraj snimanja Na’Vi nacijo! Ovo je naš posljednji dan snimanja u 2019. godini i proslavljamo ga sa malim uvidom u snimanje. Pogledajte ovu fotografiju“, stoji u objavi  u kojoj se objašnjava da se na slici vidi Sea Dragon, matični brod na koji na sebi nosi niz manjih brodova.

Redatelj James Cameron namjerava snimiti četiri nastavka filma „Avatar“ te je isprva bio zabrinut hoće li ti nastavci biti komercijalno uspješni s obzirom da su se vremena promijenila otkako je 2009. godine snimljen film „Avatar“. Ipak, uspjeh filma „Osvetnici: Završnica“ daje Cameronu nadu da još uvijek postoji kino publika koju zanimaju filmovi. Naime, upravo je film „Osvetnici: Završnica“ pretekao film „Avatar“ na top listi filmova koju su ostvarili najveću zaradu na kino blagajnama ikada.

Na pitanje zašto je čekao deset godina da počne snimati nastavak filma, Cameron je rekao da je problem bio u razvoju podvodne filmske tehnologije  zbog koje će film pružiti gledateljima do sada neviđeno iskustvo. U nastavku filma svoje će uloge ponoviti  Sam Worthington, Zoe Saldana i Sigourney Weaver dok novu ekipu glumaca čine Kate Winslet, Vin Diesel, Jermaine Clement, Michelle Yeoh i Edie Falco.

Svjetska kino premijera filma „Avatar 2“ predviđena je za 17. prosinca 2021. godine.

Komentiraj