Knjigu Ljudevita Mejaškog “Karlovačka pivovara i radni vijek jednog pivara” objavili su u sunakladništvu Heineken Hrvatska i Matica hrvatska, a nakon 55 godina otvorena je za javnost i terasa nekadašnje pivske restauracije na Dubovcu, koja će se preurediti u Muzej pivarstva s hotelskim dijelom, priopćila je u petak karlovačka tvrtka Heineken Hrvatska.

Predsjednica uprave Branka Slaveska naglašava da je, nakon što je prije godinu i pol došla na čelo pivovare, oduševljena poviješću tvrtke i poviješću grada Karlovca, te posebno pričama o povijesnoj ulozi dugo zapuštene terase u nekadašnjem karlovačkom kulturnom životu, a koja je sada obnovljena uz opsežne građevinske radove.

“Odlučili smo revitalizirati terasu i posebno mi je drago da je prvi događaj na restauriranoj terasi bila jučer promocija knjige mog prethodnika, umirovljenog direktora Ljudevita Mejaškog. Također, planiramo revitalizirati i nekadašnju komercijalnu zgradu koja je vrijedna povijesna građevina, pa ćemo raspisati natječaj za ugostitelje koji bi htjeli vratiti stari sjaj terasi i osigurati hotelski smještaj i slične sadržaje”, kaže Slaveska.

Najavila je i uređenje muzeja pivarstva te pozvala sve koji imaju predmete vezane uz 160 godina tradicije Karlovačke pivovare da ih doniraju za budući muzej.

Ljudevit Mejaški je čitav radni vijek proveo u pivovari i tu prošao sve proizvodne procese, od učenika pivarstva, pivara do direktora, te je na 190 stranica tek objavljene knjige s ukupno 70 fotografija, opisujući svoj put, opisao i razvoj tvrtke kroz četrdeset godina.

Knjiga će se prodavati na Danima piva Karlovac, desetodnevnoj smotri koja počinje danas na Sportsko rekreacijskom centru “Korana”.

Komentiraj