Objavljena je nova verzija filma “Kum 3”, spominje se snimanje četvrtog dijela

Ovog mjeseca biti će objavljena nova verzija filma „Kum 3“, verzija koju je preuredio njegov redatelj Francis Ford Coppola. Nova verzija biti će objavljena pod nazivom „Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone“. Glumci iz filma koju su vidjeli preuređenu verziju oduševljeni su njome. Originalna verzija snimljena je prije 30 godina i tada se smatrala najslabijim dijelom trilogije „Kum“ te su se mnogi pitali zašto je taj film uopće snimljen. No, objavom ove verzije počela su se postavljati pitanja može li doći do snimanja četvrtog dijela franšize „Kum“ zbog čega je filmska kompanija Paramount dala službeni odgovor koji je objavljen u New York Timesu.

U službenoj objavi navodi se „Iako ne postoje neposredni planovi za još jedan film iz sage ‘Kum’, s obzirom na trajnu snagu njegova naslijeđa,  ta mogućnost postoji ako se pojavi prava priča“. Ako bi se tako nešto i dogodilo, Francis Ford Coppola sigurno ga ne bi režirao. On je rekao za New York Times kako bi se mogao snimiti i četvrti i peti dio, ali bez njega. Coppola nema prava na franšizu „Kum“ pa ga tako kompanija Paramount ne mora angažirati ako se odluče na nastavak sage.

Odmah nakon što je snimljen treći dio filma „Kum“ postojala je ideja o snimanju četvrtog dijela. U četvrtom dijelu nastavila bi se priča o Vincentu Corleoneu, nezakonitom sinu Sonnyja Corleonea (James Caan). Andy Garcia debitirao je kao Vincent u trećem dijelu. Coppola je zamišljao četvrti dio filma kao pandan drugom dijelu tako što bi se u četvrtom dijelu u flashbackovima pojavljivali ključni trenuci iz drugog dijela.

Coppola je napisao scenarij za sva tri filma „Kum“ zajedno s Mariom Puzom čija je knjiga „Kum“ iz 1969. godine poslužila kao inspiracija za prvi film. Nakon što je Puzo umro 1999. godine Coppola je napustio ideju o četvrtom filmu jer nije želio pisati scenarij bez Puza.

Komentiraj