Marko Lukunic/PIXSELL

Objavljena imovinska kartica Mirjane Hrge

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je imovinsku karticu nove savjetnice predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, Mirjane Hrge.

Hrga je na Pantovčak stigla 16. siječnja, a predsjednicu savjetuje za neto plaću od 16.471 kunu, odnosno 26.846 kuna bruto. U imovinskoj kartici je navedeno kako od imovine godišnje uprihodi još nešto manje od 59.161 kunu.

Hrgin suprug Saša Stefanović ima prijavljenu godišnju plaću od 81.698 kuna, od kapitala godišnje zaradi još 200 tisuća kuna, a od imovine nešto više od 4000 kuna mjesečno.

Hrga i njen suprug vlasnici su dvaju stanova u Zagrebu, jednog od 91.73 kvadrata i jednog od 101.23 kvadrata. Ukupna procijenjena vrijednost im je 2 milijuna i 880 tisuća kuna. Predsjedničina savjetnica suvlasnica je kuće površine 99 metara kvadratnih koja se nalazi u Bjelovaru, a vrijedne 580 tisuća kuna. navodi se kako je riječ o nekretnini koju je naslijedila.

Najvrjednija nekretnina Mirjane Hrge i njenog supruga je kuća u Svetom Jakaovu na Lošinju. Riječ je o kući površine 180 kvadrata procijene na 2,59 milijuna kuna. Kuća je, navodi se, financirana kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupnjom od imovine i imovinskih prava, kupnjom od kapitala, kupnjom od osiguranja i kupnjom odsamostalne djelatnosti.

Mirjana Hrga posjeduje 10 godina star automobil Mini vrijedan 44 tisuće kuna, manju količinu dionica Hrvatskog Telekoma te udio u fondu Erste banke. Ona nema osobne štednje, ali ima njen suprug, i to nešto više od 300 tisuća kuna.

Komentiraj