Objavljen redoslijed nastupa na Eurosongu, Let3 nastupa prvu večer između irskih i švicarskih predstavnika

Eurovizija je objavila redoslijed izvođača u polufinalnim natjecanjima koja se održavaju u utorak, 9. svibnja i četvrtak, 11. svibnja. Let3 koji predstavlja Hrvatsku pjesmom ‘Mama ŠČ’ nastupa u utorak 9. svibnja.

‘Big 5’ odnosno pet zemalja koje automatski ulaze u finale i čiji predstavnici neće sudjelovati u polufinalnim večerima su Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Engleska.

Prvu finalnu večer 9. svibnja otvorit će svojim nastup predstavnica Norveške. Let3 će nastupiti sedmi po redu, iza Irske, a prije Švicarske. U prvoj polufinalnoj večeri zajedno s Hrvatskom je i Srbija. Druga polufinalna večer održat će se u četvrtak 11. svibnja, a od naših susjeda nastupa još samo Slovenija jer su se BiH, Crna Gora i Sjeverna Makedonija ove godine povukle iz natjecanja.

Ulaznice za finale Eurovizije 2023. rasprodane su za samo 36 minuta. Organizatori su naknadno objavili da je potražnja bila iznimno velika i da gledatelji koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice još uvijek mogu na neki način sudjelovati u samom showu. U Liverpoolu je organizirana eurovizijska fan zona, koja može primiti 25.000 ljudi na gradskom Pier Headu.

U nastavku pogledajte redoslijed nastupa u obje polufinalne večeri:

Prva polufinalna večer Eurosonga 2023.

 1. Norveška
  2. Malta
  3. Srbija
  4. Latvija
  5. Portugal
  6. Irska
  7. Hrvatska
  8. Švicarska
  9. Izrael
  10. Moldavija
  11. Švedska
  12. Azerbajdžan
  13. Češka
  14. Nizozemska
  15. Finska

Druga polufinalna večer Eurosonga 2023.

 1. Danska
  2. Armenija
  3. Rumunjska
  4. Estonija
  5. Belgija
  6. Cipar
  7. Island
  8. Grčka
  9. Poljska
  10. Slovenija
  11. Gruzija
  12. San Marino
  13. Austrija
  14. Albanija
  15. Litva
  16. Australija

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner