Objavljen razgovor s tvrdnjama da se kućice za stanovanje prodaju za 1.500 eura

Na pomolu je afera oko malverzacija s doniranim kućicama na potresom pogođenim područjima, tvrdi RTL.

Objavili su sadržaj snimke za koju tvrde da je “telefonski razgovor volontera i djelatnika zaduženog za raspodjelu kućica kojeg je angažiralo Ministarstvo turizma i sporta”. Volonter tvrdi da kućice nisu došle kamo su trebale, a kaže i da je čuo da se prodaju. U sve se uključila i policija, tvrdi RTL.

Samo dva dana nakon potresa, prve kućice stigle su na Banovinu. Donirale su ih domaće hotelske i druge tvrtke. No, one koje je donirala lošinjska Jadranka grupa, 7 mobilnih i 15 kamp kućica, sudeći prema ovom telefonskom razgovoru, nisu tada stigle obiteljima kojima su namijenjene.

Volonter: “Sve je jasno, nemamo se šta raspravljat. Do ponoći ako ne budu. Imam teretne listove, sve imam ja. Točne kućice, slike kućica, točno znamo koje kućice su na koje adrese trebale ići. Ako ne budu bile idemo u medije direktno sutra. Čuli smo da prodajete kućice po 1500 eura te bolje naše, a da onda mi dođemo tamo birat neke druge. Tako neće ići.”

Djelatnik kojega je angažiralo Ministarstvo: “Koje su to gluposti gospon? Jel’ možete doć tu da si izaberete kućicu?”

Volonter: “Ne, ne, hoćemo naše kućice, nećemo mi birat kućice. Mi smo donijeli prave kućice. Ne zanimaju nas ove druge tu solidne kućice.”

Volontera potom čovjek s kojim razgovara upućuje da se javi Civilnim stožeru.

Volonter: “Tko je Civilni stožer da nama uzima naše kućice?! Nek’ Civilni stožer nabavi sebi svoje kućice.”

Šef tog stožera, ministar branitelja i potpredsjednik Vlade, danas je komentirao ovaj slučaj, prenosi RTL. “Ja sam dobio saznanje o određenim aktivnostima koje se odvijaju na društvenim mrežama, a koje se tiču konkretno ovog područja za koji odgovaramo o aktivnostima i radnjama za koje također odgovaramo i istog trenutka sam proslijedio našim nadležnim službama koje su provele svoj postupak i oni će dalje po službenoj dužnosti postupati”, kazao je Tomo Medved. Jednostavnije rečeno, slučaj istražuje policija.

Volonter: “Vi ste dobili adrese na koje trebate dostavit’. Niste dostavili i već četvrti dan me zove čovjek kad će kućica, kad će kućica. Ja njemu više ne znam šta da mu kažem.”

Djelatnik: “Ja sam angažiran sa strane ministarstva.”

Ministarstvo turizma i sporta, koje je na sebe preuzelo troškove prijevoza i montaže kućica, prebacilo je odgovornost na Stožer, tvrdi RTL. Iz lošinjske tvrtke kažu da vjeruju da će nadležne institucije odmah sve istražiti i poduzeti odgovarajuće mjere. RTL neslužbeno doznajemo da su obitelji ipak dobile kućice koje su im bile namijenjene.

Glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladen Pavić u srijedu poslije podne govorio je za nacional.hr o raspodjeli kućica na Baniji.

Pavić: “Do danas stiglo 457 kućica za stanovanje”

Komentiraj