Microsoft WinDays17

Uskoro počinje konferencija Microsoft WinDays17

Objavljen je raspored konferencije Microsoft WinDays17 koja će se održati od 25. do 28. travnja u Gradu Poreču. Ovaj najveći poslovno-tehnološki događaj u regiji i ove će godine okupiti sudionike iz različitih industrija kao i poznate domaće i strane predavače, a vodeća tema bit će digitalna transformacija.

Uz već najavljene predavače na poslovnom i tehnološkom dijelu Konferencije, kao i prošlih godina, održat će se nekoliko zanimljivih okruglih stolova na aktualne teme.

Tako će se za vrijeme WinDays Business konferencije održati okrugli stol ‘Zašto i kako smo stvarali digitalno konkurentne projekte?’. Okrugli stol će istaknuti potrebu promjene poslovnih modela tvrtki u skladu s digitalnom transformacijom, a moderator će s pojedinim predstavnicima tvrtki koje trenutačno provode projekte digitalne transformcije razgovarati i o tome što uključuje promjena poslovanja u skladu s digitalnom ekonomijom te kako su uspjeli premostiti prepreke na putu ka promjenama i što ih motivira. Na okruglom stolu će sudjelovati i Marko Krištof (Državni zavod za statistiku), Matija Žulj (Agrivi) te Marin Pucar (Podravka). Prije okruglog stola sudionici će imati prilike poslušati prezentacije o projektima digitalne transformacije navedenih tvrtki.

Agrivi, tvrtka koja je razvila software za vođenje poljoprivredne proizvodnje, govorit će o trenutačnom izazovu povećanja proizvodnje hrane u poljoprivredi. Ova najveća globalna industrija koja zapošljava 1.3 milijarde ljudi u sljedećih bi 30-ak godina trebala povećati proizvodnju hrane za oko 60 %, a ključnu ulogu u brzom pristupu znanju te postavljanju produktivne, profitabilne i dugoročno održive poljoprivredne proizvodnje igra upravo digitalna tehnologija.

S druge strane, Državni zavod za statistiku  već neko vrijeme koristi sustav za prikupljanje podataka putem digitalnih obrazaca koji su u cloudu što omogućuje bržu obradu podataka te veću učinkovitost Zavoda. Uz to, DZS koristi i moderne kolaboracijske platforme u oblaku za zaposlenike što doprinosi boljoj suradnji i ubrzanju poslovnih procesa.

Nenad Bakić, Dragan Primorac, Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci te Goran Radman, prodekan Visokog učilišta Algebra sudjelovat će u okruglom stolu ‘Što učiniti ODMAH kako bismo postavili obrazovanje za vještine budućnosti’ sa ciljem da podignu svijest o tome kako će glavnu pokretačku snagu digitalne konkurentnosti u Hrvatskoj uskoro činiti digitalne vještine zaposlenika. Prema zaključcima Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatska pokazuje prilično nizak učinak u području ponude i potražnje digitalnih vještina. Stoga je potrebno što hitnije postaviti obrazovni sustav i edukacijske programe s namjerom razvoja upravo tih vještina, a kako to učiniti, govorit će se na okruglom stolu.

Kroz formu razgovora ‘2 na 1’ s poduzetnikom i posebnim savjetnikom Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM, Nenadom Bakićem i docenticom na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Teom Žakulom čut ćemo razmišljanja dva istaknuta pojedinca koji žele promijeniti obrazovni sustav, posebno na STEM području i putem svojih projekata dokazuju da je moguće napraviti pozitivne pomake. Sudionici Konferencije moći će čuti njihova iskustva i preporuke za promjenu obrazovnog sustava prema potrebama suvremenog biznisa.

Na WinDays Technology konferenciji i ove godine će se puno govoriti o riješenjima otvorenog koda s obzirom da se radi o sveprisutnoj tehnologiji na kojoj svoja poslovanja temelje brojne svjetske i hrvatske kompanije, ali i o temi informacijske sigurnosti i zaštite od sveprisutnih prijetnji informacijskim sustavima. Tehnologija treba postati dio svakog poslovnog procesa i obrnuto, a o tome će govoriti istaknuti predavači poput Alena Delića, Adisa Juge, Damira Dobrića i Mustafe Toromana. I ove godine će na tehnološkom dijelu Konferencije biti format predavanja od 30 minuta, dok će se za predavanja koja su naprednija te nekoliko okruglih stolova nastaviti s formatom od 45 minuta.

17. WinDays konferencija održava se u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini Grada Poreča.

Novosti i informacije vezane uz WinDays17 konferenciju, detaljan raspored i prijave pogledajte na www.windays.hr te na društvenim mrežama – Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedINu.

Komentiraj