Objavljen foršpan za seriju “Loki”, još jednu temeljenu na stripovskom (anti)heroju

Kompanija Marvel Studios nastavlja eksploatirati svoje stripovske heroje i to kroz nove televizijske serije. Nakon uspjeha serije „WandaVision“ i hvaljene serije „The Falcon and the Winter Soldier“ koja se upravo prikazuje, u ponedjeljak su objavili foršpan za seriju „Loki“ koja će se početi prikazivati 11. lipnja. Sve te serije prikazuju se na streaming platformi Disney+ s obzirom da je kompanija Walt Disney vlasnik kompanije Marvel Studios.

Antiheroj Loki je lik kojeg glumi Tom Hiddleston a publika ga je mogla upoznati u filmskim franšizama „Thor“ i „Osvetnici“. Istina, Loki je ubijen u filmu „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ ali je zahvaljujući radnji koja obuhvaća putovanja kroz vrijeme oživljen u filmu „Osvetnici: Završnica“. Prema kratkom scenariju koji je dostavljen novinarima, vremenski se radnja tv serije „Loki“ odvija nakon završetka radnje filma „Osvetnici: Završnica“. Loki upada u probleme sa organizacijom TVA (Time Variance Authority) na čijem se čelu nalazi Mobius kojeg glumi Owen Wilson a koja rješava probleme oko putovanja kroz vrijeme i svjetove. Pored njih dvojice u seriji glume Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku i Richard E. Grant. Kate Herron režira seriju čiji je glavni scenarist Michael Waldron.

S obzirom da je Waldron ujedno i scenarist Marvelovog filma „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“ obožavatelji su zaključili kako će se Loki vjerojatno pojaviti i u tom filmu čija se premijera očekuje u 2022. godini.

Komentiraj