Objavljen poziv za bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća vrijedan 141 mln kn

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u utorak poziv za bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima, vrijedan 141 milijun kuna, pri čemu je modalitet poziva izmijenjen u privremeni.

Naime, kako su priopćili iz Ministarstva, nakon što je 31. svibnja 2022. poništen i zatvoren u modalitetu trajno otvorenog poziva, danas objavljen poziv provodi se kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

“To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata”, pojasnili su.

Pozivom će se poticati investicije novoosnovanih mikro, malih i srednjih poduzeća starosti do pet godina, koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama. Riječ je o projektima čiji se proizvodi i usluge nalaze u pretkomercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti.

Ukupno je u sklopu poziva dostupan 141 milijun kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti kreću se između 200 tisuća kuna i milijun kuna, navedeno je.

Komentiraj