Objavljen devetomjesečni izvještaj poslovanja ACI-ja, rezultati na razini trećeg kvartala rekordne 2019.

Zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju te najvišim standardima zaštite u samim marinama, kao i ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica u Republici Hrvatskoj, poslovni prihodi tvrtke ACI d.d. su u trećem kvartalu 2021. godine porasli za 20,1 milijuna kuna, odnosno čak 29% u odnosu na treći kvartal prošle godine, izvijestili su iz te tvrtke.

U priopćenju navode da su ovi rezultati na razini rezultata ostvarenih u trećem kvartalu rekordne 2019. godine. U izvještaju su obuhvaćeni podaci o poslovanju te sažeti financijski izvještaji za devetomjesečno razdoblje završeno 30. rujna 2021. godine.

ACI d.d. je u trećem kvartalu 2019. godine uprihodio 88,7 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 69,4 milijuna kuna. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u visoke standarde kvalitete infrastrukture i usluge, a posebice kada je riječ o sigurnosti nautičara u ACI marinama diljem Jadrana, ACI d.d. je u trećem kvartalu ove godine uprihodio 89,5 milijuna kuna.

Što se tiče realiziranih ulaganja, među značajnijima ove godine su staknuti projekti poput rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula (tijekom 2021. realizirano 19,8 milijuna kuna), uređenja uredskih i charter prostorija te sidrenog sustava gatova u ACI marini Vodice (1,9 milijuna kuna), radova podmorskih pregleda, radova na sanaciji i održavanja sidrenih sustava i gatova u ACI marini Skradin (1,1 milijun kuna) i drugih ulaganja u cilju oplemenjivanja i podizanja standarda i kvalitete u marinama.

“Gledajući rezultate, uz poseban naglasak na ostvarene rezultate trećeg kvartala, možemo reći da smo izuzetno zadovoljni. Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019., što smo i priželjkivali. Završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme naredne sezone, pri čemu valja naglasiti, uz kompletnu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli, i nove investicije koje su započete po okončanju sezone – prije svega radi se o marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna te Vodice, kojima predstoje značajna ulaganja”, izjavio je direktor tvrtke ACI d.d. Kristijan Pavić.

 

Komentiraj