Objavili snimku s oružjem na društvenim mrežama, policija ih privela

Karlovačka policija privela je dvojic državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske, nakon što su dobili dojavu o objavi videozapisa na jednoj društvenoj mreži u kojem nekoliko osoba pokazuje kako kod sebe posjeduju automatsko oružje.

“Kako bi spriječili eventualno daljnje počinjenje bilo kojeg kaznenog djela policijski službenici su brzim poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je područje koje je vidljivo na snimci u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, a ubrzo su i na području grada Karlovca pronađena tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem”, navodi se u priopćenju karlovačke policije.

Riječ je o dvojici državljana Srbije na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj stari 40 i 34 godine te državljaninu Hrvatske starom 62 godine.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu policija je obavila i pretragu vozila i doma na području Karlovca pa u jednom vozilu pronašla automatsku pušku, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuće streljivo, čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena.

“Trojica spomenutih muškaraca su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu”, zaključuje policija u priopćenju.

Komentiraj