Obiteljsko nasilje: Alexander Zverev mjesecima tražio od ATP da pokrene istragu

Otvorena je istraga protiv četvrtog tenisača svijeta, Nijemca Alexandera Zvereva kojeg je bivša djevojka optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje 2019. godine, objavilo je Udruženje teniskih profesionalaca (ATP).

Olga Šaripova optužila je 24-godišnjeg Nijemca za psihičko i fizičko zlostavljanje tijekom njihove veze. Između ostalog, Zvereva je optužila da ju je gušio jastukom.

“U tijeku je interna istraga o navodima u vezi s Alexanderom Zverevom. ATP u potpunosti osuđuje svako nasilje ili zlostavljanje i istražit će takve navode koji se odnose na ponašanje igrača tijekom turnira. Zverev nas podržava u naporima da utvrdimo istinu, te odbacuje sve optužbe”, navodi se u priopćenju ATP-ja.

Zverev je poručio da je uvijek u potpunosti podržavao stavove ATP-a o obiteljskom nasilju. “Štoviše, pozdravljam istragu koju je ATP pokrenuo. Mjesecima sam tražio od ATP da to napravi”, rekao je tenisač i dodao da se zalagao za nezavisnu istragu.

Njemački tenisač od samog početka negira optužbe za nasilje, a u kolovozu ove godine odlučio je potražiti zaštitu na sudu. “Kategorički odbacujem sve optužbe. Pokrenuli smo preliminarnu zabranu protiv izdavača i novinara zbog lažnih i zlonamjernih navoda i optužbi. I pored toga, svjesno su i izdavač i novinar kršili naredbu suda, odbili su povući tekst i nastavili su ga objavljivati na društvenim mrežama. Moji odvjetnici se bave daljnjim koracima po tom pitanju”, istaknuo je Zverev.

ATP pokrenuo istragu protiv Alexandera Zvereva

Komentiraj