Obiteljski liječnici: “Mi čuvamo vrata epidemije”

 

Liječnici primarne zdravstvene zaštite upoozorili su u subotu iz Zadra na sve veći odljev medicinskog osoblja i nepoštovanje Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Pozvali su ministra zdravstva da posveti više pozornosti liječnicima koji su na prvoj crti obrane zdravstvenog sustava.

“Željela bih ukazati hrvatskoj javnosti da su liječnici primarne zdravstvene zaštite odradili besprijekorno i profesionalno svoj posao. Sačuvali smo, trijažirali smo pacijente. U svakom trenutku primarna zdravstvena zaštita nije pokleknula”, poručila je predsjednica sekcije obiteljskih liječnika “HUUGO” Sanja Klaić.

“Mi smo baza zdravstva. U mirnodopskim uvjetima odradimo 80 posto a sad i preko 90 posto, jer čuvamo vrata bolnice, vrata epidemije. Da bi nas isti ravnatelji i lokalni stožeri stavili subotom i nedjeljom dežurati u COVID ambulantama. Da bi mi u ponedjeljak bili sa svojim pacijentima. Nešto je trulo u ovoj državi. Netko u tim ekspertnim skupinama ne radi svoj posao”, kazala je predsjednica hrvatskog društva za primarnu zdravstvenu zaštitu Marija Divić, prenosi HRT.

Komentiraj