OBITELJ POGINULOG OGORČENA PRESUDOM BEGIĆ: “Sramotna je ova država”

Bivša pročelnica za sport Grada Rijeka Vera Begić u srijedu je nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola u kojoj je preminuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, a izrečena joj je i sigurnosna mjera sedmogodišnje zabrane vožnje.

Obitelj poginulog bila je potresena presudom. “To je velika sramota za državu i sudstvo, sprega politike i sudstva. Nemoguće je da ona, nakon 15 minuta čitanja ozljeda od kojih je moj sin preminuo, dobije samo četiri godine zatvora. To je nepojmljivo, maksimalna kazna zatvora je dvanaest godina, očekivao sam jedanaest. Za četiri godine isplati se onda nekoga pregaziti i ubiti jer je to mnogo jednostavnije nego nekoga upucati. Umjesto dvadeset dobije četiri godine zatvora”, kazao je novinarima otac stradalog muškarva, Valter Soldatić.

“Nemoguće je da je osuđena na tako malu vremensku kaznu. Nije pošteno…Spominje se da ima malodobno dijete, no i moj unuk je isto malodobno dijete, ima deset godina, ostao je bez oca. Ona će vidjeti svoga sina, on će nju dočekati, moj unuk neće dočekati svoga oca”, dodao je. Supruga poginulog, izlazeći iz zgrade suda, u suzama je kratko poručila: “Sramotna je ova država”.

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se 15. kolovoza prošle godine u 23.50 sati kada je Begić za upravljačem svog ‘peugeota’ riječkih oznaka, vozeći u suprotnom smjeru Istarskog ipsilona od Buja prema Novoj Vasi, prvo prednjim dijelom svog vozila udarila u betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga lijevim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu ‘peugeota’ pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić. U automobilu su se još nalazile Soldatićeva supruga i 10-godišnje dijete koji su prošli s lakšim ozljedama.

Kod Begić je tom prilikom utvrđena alkoholiziranost od 1,92 promila te joj je nakon nesreće određen pritvor u kojem je provela oko mjesec dana odnosno od 16. kolovoza do 14. rujna, nakon čega je puštena da se brani se slobode.

Komentiraj