Obitelj nestalog hrvatskog kapetana šokirana prestankom potrage, traži pomoć od državnog vrha

Obitelj hrvatskog pomorca i kapetana broda Bourbon Rhode Dina Miškića, šokirana odlukom o prestanku potrage za nestalim članovima posade, uputila je apel državnom vrhu za pomoć, piše Jutarnji list.

“Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić.

Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavljena nakon samo sedam dana.

S time se ne možemo niti ćemo pomiriti! Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji!”, stoji u priopćenju obitelji nestalog kapetana.

Podsjećamo, ranije u subotu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćenjem je obavijestilo javnost o prestanku potrage. U proipćenju su istaknuli da je francuski krizni stožer CROSS s Martiniquea 4. listopada obustavio potragu za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode, koji je potonuo 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 km od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea te naveli kako su, od trenutka kada je objavljena vijest o potonuću broda, preko Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu bili u stalnom kontaktu s nadležnim francuskim tijelima, koordinatorima potrage na Martiniqueu, tvrtkom Bourbon Offshore te s obitelji kapetana Miškića.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo na prestanak potrage za članovima posade broda hrvatskog kapetana

Komentiraj