Obilna kiša uzrokovala velike prometne gužve u Zagrebu, vatrogasci imaju pune ruke posla

U većem su dijelu zemlje kolnici mokri i skliski. U Gorskom kotaru ponegdje ima magle (mjestimice vrlo gusta). Ima je na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić, ograničenje brzine je 40 km/h, javlja u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub.

“Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

S obzirom na vremensku prognozu (noć/jutro) očekuju se obilne kišne oborine u većem dijelu zemlje (posebice na Jadranu i predjelima uz njega, a navečer moguće i u središnjoj Hrvatskoj)”, javljaju iz HAK-a.

Zbog obilne kiše koja od popodneva pada u Zagrebu, u nekim dijelovima grada došlo je do velikih prometnih gužvi. Velika je gužva na Aleji Bologne u Zagrebu, a otežano se vozi i na autocesti A3 kod Stupnika. Kiša je potopila podvožnjak kod Škorpikove ulice.

Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla. Oko 21 sat izašli su na 30 intervencija, a 20 ih je još na čekanju. Riječ je o poplavljenim podrumima, suterenskim stanovima i prometnicama.

23.09.2019., Zagreb – Poplavljen podvoznjak u Skorpikovoj ulici.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Komentiraj