Obilna kiša u Zagrebu potopila ‘Mali zmaj’, udrugu koja brine o siromašnoj djeci

Obilna kiša koja je u ponedjeljak padala u Zagrebu poplavila je prometnice diljem grada, podrumske prostore, ali i prostorije Malog zmaja, udruge koja se brine o siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

Skladište udruge bilo je puno hrane, odjeće, igračaka i školskog pribora za djecu. Članovi udruge strahuju da će se većina prikupljene hrane morati baciti. Kako su objavili na Facebooku, sve je pod vodom i zbog toga su djecu dodavali jedan drugome preko stolova kako bi ih izvukli iz potopljene igraonice.

23.09.2019., Zagreb – Zbog jake kise popavljeno je skladiste humanitarne udruge Mali zmaj u Nasickoj ulici.
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

“Mali zmaj je potpuno potopljen.

Cijelo skladiste humanitarne pomoci, plesna dvorana i igraonica su potpuno pod vodom. Šteta je neopisiva i kad vatrogasci odu (ako uopće dođu) morat ćemo sve ispočetka.
Ne mogu vam opisati kako se sad osjećamo. Koliko puta smo već prijavljivali poplave i koliko puta su vlasnici zgrade, vlasnici prostora i vodoopskrba i odvodnja imali priliku riješiti stvar ali nitko nije učinio nista.

Šteta je ogromna ali nikog za to nije briga. Mi se sami iz ovog ne mozemo izvući i pitanje je kad ćemo moći ponovo nastaviti s radom.

Ovaj tjedan sigurno, a mozda i duže, nećemo moći preuzimati nikakve donacije niti nastaviti s aktivnostima.

P:S: djecu smo doslovno evakuirali preko stolova i dodavali ih jedan drugome da ih izvučemo iz potopljene igraonice a svi nas samo šalju nekom drugom i nikog se ne tiče”, napisali su na Facebooku.

Komentiraj