Obilježen Dan Sveučilišta Split

Pixabay

U velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu i petak navečer je svečano obilježen Dan Sveučilišta Split i 43 godina osnutka.

Rektor splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović je tijekom svog obraćanja i podnošenja izvješća rekao kako su se usmjerili na strateško upravljanje sveučilištem i da u ovoj godini imaju 630 pojedinačnih ciljeva. Istaknuo je da im je iznimno drago što će profesori i studenti Filozofskog fakulteta napokon od nove akademske godine svi biti na jednom mjestu, u zgradi nekadašnjeg Brodomerkura na Splitu 3.

“Naša uprava, zajedno sa članovima Senata će se boriti da studentima napravimo najbolje uvjete, neće se zaboraviti ni na naše profesore koji su se iskazali i pobrinuli da se naše sveučilište može ovako brzo razvijati, a nećemo zaboraviti ni sve naše prethodnike”, poručio je rektor Anđelinović.

Tijekom proslave su dodijeljeni počasni doktorati i to prof. Mitchell M. Holland (Forenzika), prof. dr. sc. Luka Milas (Medsicinski fakultet) i prof. Mate Maras (Filozofski fakultet), te nagrade i priznanja.

Komentiraj