Obilježavanje deset godina vRIsak festivala u Gradu Rijeci

vRIsak

Desetu ediciju vRIska, međunarodnog festivala autora i najdugovječnijeg sajma književnosti u Gradu Rijeci, obilježit će jedinstvena proslava ovog jubileja.

Pitoreskni Trg Matije Vlačića Flaciusa u subotu 3. lipnja od 10 do 14 sati ugostit će pravu pop-up knjižaru na otvorenom.

Očekuju vas market knjiga, kreativna radionica za najmlađe, oslikavanje trga, glazbeni nastupi i diskusija. Na Čajnom trgu okupanim mirisima autohtonog bilja osvježenje ćete moći pronaći i u komplementarnim hladnim Samovar čajevima te Ebbas cuisine slasticama.

Sajam knjiga

Uz pregršt ostalih, na sajmu knjiga bit će zastupljenja izdanja visokokvalitetne bibliotekte ‘Europom u 30 knjiga’, koja prezentira vrhunska književna djela napisana na tzv. malim jezicima i književnostima.

Diskusija o kulturnim industrijama

Kako je raditi u kulturnim i kreativnim industrijama u ugodnom razgovoru otkrit će nam spisateljica Željka Horvat Čeč, urednica Marija Bošnjak i Lea Jurin, članica kreativnog kolektiva Kombinat.

Glazbeni program

Barbara Munjas, glazbenica koja je stasala u Gustafima i kao frontmenica benda Barbari u subotu će nam premjerno prezenitirati novi materijal na engleskom jeziku u solo izvedbi na električnoj gitari.

Kreativna radionica za najmlađe

Najmlađi će uživati u radionici prema slikovnici ‘Riba duginih boja’, koja se smatra klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogobrojnih svjetskih nagrada. U kasnijem, kretivnom druženju, zajednički će se oslikavati pitoreskni trg.

Komentiraj