Goran Kovačić/Pixsell

OBERSNEL “Za stečaj 3.maja kriva je neodgovorna uprava Uljanika”

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel današnju konferenciju za medije na kojoj je rekapitulirao događaje i zbivanja u protekloj godini započeo je lošom vijesti koja je i tema dana na Kvarneru – komentiranjem zahtjeva za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3.maj.

Kako je istaknuo, u besplodnim pregovorima Uljanik grupe s neostvarenim investitorima izgubljena je godina dana.

“Većini je bilo jasno od samog početka da je koncept postavljen tako da nema šanse da ga prihvati Europska komisija, a rezultat gubitka tog vremena i neodgovornog ponašanja uprava Uljanik grupe i 3. maja je taj  da se 3. maj nalazi u vjerojatno najtežoj situaciji u svojoj stogodišnjoj povijesti,  pred samim stečajem” rekao je Obersnel napominjući da su pozajmice 3. maja Uljaniku učinjene bez instrumenata osiguranja.

Obersnel je pozvao sve aktere da, ovisno  o svojim mogućnostima, apeliraju na Uljanik grupu i na Vladu RH s namjerom da se stečaj izbjegne, zaključivši kako je to moguće samo izdvajanjem 3. maja iz te grupacije i pronalaskom strateškog partnera.

“Unatoč činjenici da je 5 minuta do 12, vjerujem da još uvijek ima mogućnosti da uprava Uljanik grupe i nadležno ministarstvo pokažu odgovornost”, istaknuo je Obersnel, dodajući da dnevni red Skupštine 3. maja, zakazane za ponedjeljak 31. prosinca,  ne ulijeva sigurnost u saznanje da je uprava Uljanik grupe svjesna svega što se događa u riječkom brodogradilištu, što je vidljivo i iz činjenice da usprkos novom sastavu same uprave dosadašnji direktor i najodgovornija osoba u 3. maju nije razriješena dužnosti.

“Nadam se da će se pronaći dovoljno mudrosti da se cijela priča razriješi na najbolji mogući način u godini koja je pred nama i da brodogradnja ostane jedna od važnih gospodarskih grana Rijeke i cijele Primorsko-goranske županije”, zaključio je Obersnel.

Komentiraj