Obersnel: “Potpuno razumijem revolt vlasnika kafića, ali pozivam sve na smirivanje strasti i odgovornost”

„Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i u medijima te poziva da se očitujem o objavi vlasnika kafića “Three Monkeys” koja je izazvala razne reakcije, pozivam sve građane na smirivanje strasti”, poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Naglasio je da potpuno razumije revolt i emociju vlasnika ovog kafića, kao i osjećaj nemoći i poniženosti svih drugih ugostitelja i brojnih poduzetnika u drugim djelatnostima koji trpe posljedice zbog dugog razdoblja nemogućnosti rada.

No, apelira na ljudskost, toleranciju i razumijevanje koji stanuju u srcima svih građana Rijeke, svih Riječanki i Riječana. Poziva sve da ne dopuste da ova teška i svima naporna situacija dugotrajnog lockdowna izaziva negativne emocije i bijes prema ikome ponaosob, bez obzira kojoj stranci ili skupini tko pripada ili koji svjetonazor zastupa.

“Imajmo na umu da je u srži cijelog problema u kojem se nalazimo – virus. Njega je teško kontrolirati, on je izvorni neprijatelj i predstavlja opasnost svima.  Nemojmo se u ovom trenutku, i u odnosu spram te opasnosti, dijeliti na pripadnike ijedne strane. Jer pred virusom smo svi jednako osjetljivi i ranjivi. Nitko ga ne želi. A svi poduzimaju mjere za koje vjeruju da su potrebne i svrsishodne. I ja pratim događanja, i meni su mnoge stvari čudne i nejasne, ali usmjeravanje ljutnje na bilo koju skupinu građana Rijeke neće donijeti izlaz iz ove situacije. Može je samo pogoršati”, rekao je Obersnel.

“Još jednom ponavljam, razumijem svu nemoć i ljutnju i suosjećam sa svima kojima ova pandemija donosi nepodnošljivo teške životne situacije i izaziva snažne emocije, ali unatoč svemu tome, ne odobravam da se građani Rijeke dijele na ‘dobro došle’ i ‘one koji nisu dobro došli’ – igdje.
Ništa nije zauvijek, pa ni ovaj virus. Prebrodit ćemo ga, a ja apeliram na sve da kroz pandemiju prođemo solidarno i neostrašćeno, a iz nje izađemo kao bolji ljudi a ne kao podijeljen grad“, navodi gradonačelnik.

 

Vlasnik kafića u Rijeci na Fejsu HDZ-ovcima poručio da kod njega nisu dobrodošli: “Stavljate podobne, osiromašili ste zemlju, dosta je bilo”

Komentiraj