Obersnel o uništenim plakatima SDSS-a “Ovo je nasilje, ne zatvarajmo oči pred njim”

Uništavanje izbornih plakata Samostalne demokratske srpske stranke – SDSS u Rijeci, o čemu su mediji već izvijestili, a SDSS je u objavi na društvenim mrežama zorno pokazao plakate uništene  ispisivanjem poruka mržnje i zla,  u utorak je oštro osudio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Obraćajući se javnosti Obersnel je istaknuo da kao gradonačelnik Rijeke  najstrože osuđuje vandalski čin obračuna na nacionalnoj osnovi koji se, s obzirom na grozotu ispisanih poruka, ne može opravdati ničime.

„Počinitelji zaslužuju najstrožu kaznu jer su svojim porukama nedopustivo grubo uvrijedili srpsku nacionalnu manjinu i osramotili naš grad. Kao gradonačelnik Rijeke, grada koji se ponosi svojim različitostima, zgrožen sam porukama koje su osvanule na plakatima SDSS-a u Rijeci. Zgrožen sam  činjenicom da očito i u Rijeci postoji ljudska ruka koja je spremna ispisati takve uvrede i gadosti usmjerene jednoj nacionalnoj manjini.“ – kazao je Obersnel.

19.05.2019., Rijeka – Grafiti protiv Pupovca na plakatu na zidu stadiona Orjent.
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Izražavajući duboko žaljenje sugrađanima, pripadnicima srpske nacionalne manjine i SDSS-u kao političkoj stranci jer su nedopustivo grubo pogođeni i uvrijeđeni ovim porukama, Obersnel je svim građanima Rijeke poručio da ne zatvaraju oči pred ovakvim nasiljem.

„Ovo je nasilje  vizualno i verbalno, no ako na njega ne reagiramo, ono može postati i fizičko. Ukoliko uočite slična ponašanja ili su vam autori ovakvih poruka poznati, prijavite ih policiji. Rijeka je oduvijek bila grad suživota i tolerancije, hrabar grad koji ne prihvaća poruke mržnje i koji zna da je različitost bogatstvo, a ne prijetnja. Prosti vandali koji su ovakve poruke ispisali ne pripadaju ni riječkom načinu života ni duhu ovoga grada.“

Komentiraj