OBERSNEL: “Nakon šest sati neprekidnog vrijeđanja izgubio sam živce”

 

Gradonačelnik Rijeke, SDP-ov Vojko Obersnel u srijedu je za N1 obasnio svoj verbalni istup na sjednici Gradskog vijeća prema vijećnici Ivoni Milinović.

Na sjednici se raspravljalo o rebalansu riječkog proračuna koji će biti manji za čak 193,2 milijuna kuna. Milinović je u nekoliko navrata kazala kako ne može podržati rebalans proračuna, ističući da je na rashodovnoj strani trebalo kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove bivšeg Titovog broda Galeb koji se pretvara u muzej.

Nekoliko puta je ponovila i da je krajnje dvojbeno što su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare. Obersnel je izgubio živce, rekao joj da ‘ne se*e, te joj poručio da priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa zaposlenike gradske uprave na osobnoj razini. Verbalni sukob, i s jedne i s druge strane, nastavio se još nekoliko mninuta.

“Nemam što puno za objasniti. Nakon šest sati neprekidnog vrijeđanja, laganja i omalovažavanja, iznošenja neistine izgubio sam živce i reagirao pomalo neprimjereno”, kazao je. Dodao je da mu ne pada na pamet ispričati se vijećnici Milinović, ali kaže da se može ispričati drugim vijećnicima.

Iskazao je svoju podršku kandidaturi Peđi Grbinu za novog predsjednika SDP-a te je kazao kako je Grbin pokazao svoje kvalitete te da je kao ljevičar i socijaldemokrat.

Danas je v.d. predsjednika stranke Zlatko Komadina rekao da je u SDP-u vrijeme za smjenu generacije. “U vrtiću će dosta teško biti tražiti rješenje za novog predsjednika SDP-a, bar u ovim izborima u devetom mjesecu. Možda negdje za petnaestak godina da.”

Potvrdio je da se neće opet kandidirati za gradonačelnika Rijeke kao što je i obećao na izborima prije tri i pol godina.

Komentiraj