Obersnel najoštrije osudio jučerašnju izjavu organizatorice Hoda za Život

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel osudio je jučerašnju izjavu predstavnice Hoda za život Barbare Brezec Benigar.

“Izražavam strogu osudu izjava i poruka koje su jučer upućene iz Rijeke s Hoda za život od strane organizatorice Barbare Brezec Benigar. Želim jasno poručiti da Riječani i Riječanke u ogromnoj većini ne zastupaju stavove i ideje koje je iz Rijeke odaslala organizatorica ovog hoda. Njene su izjave sramotne, bezosjećajne i ne pripadaju ni Rijeci ni riječkom identitetu”, naglasio je Obersnel u priopćenju.

Organizatorica je ponizila ljudskost

“Najveći dio građana ovoga grada suosjećajni su ljudi, hrabri zagovornici građanskih prava i prava žena na odlučivanje o vlastitom tijelu. Rijeka je otvorena slobodnomisleća sredina u kojoj ispadi određenih pojedinaca i njihovih malobrojnih podupiratelja nipošto ne oslikavaju stanje uma svih Riječana i Riječanki”, dodao je.

Njezine ideje su strahota

Barbara Brezec Benigar, organizatorica Hoda za život u Rijeci, ponizila je ljudskost i zdrav razum iznoseći odvratne komentare o silovanim ženama koje je nazvala ubojicama. Nažalost – iako neveliki ipak zamjetan – broj hodača za život koji se jučer okupio u Rijeci svojim su odazivom na ovaj skup dali potporu svojoj organizatorici. Jer slijediti nekoga na ovakav način, hodati u javnoj povorci s transparentima i osmijehom na licu, znači vjerovati organizatorici i dijeliti ideje koje zastupa. A ideje su strahotne, stoji u priopćenju gradonačelnika.

Grad Rijeka dozvolio je organizatorima Hoda za život da defiliraju svojom rutom jer Rijeka ne zabranjuje. No, riječki gradonačelnik Obersnel se pita, pogotovo nakon ovogodišnjeg Hoda za život – dokle smije sezati naša tolerancija? Koliko užasa smo spremni čuti i podnijeti dok ne kažemo – dosta!

Komentiraj