HINA / Miljenko KLEPAC

OBERSNEL IZGUBIO GRADSKO VIJEĆE “Ovo je na neki način silovanje demokracije”

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je u utorak kako je u Gradskom vijeću formniana neprijncipijelna koalicija za koju ne zna što ju objedinjava. Ipak, dodao je da je i to demokracija.

Podsjetimo, za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Tihomir Čordašev. Obernel je novinarima rekao kako se danas pokazalo zašto demokracija nije idealan sustav, ocijenivši kako je to bilo “na neki način silovanje demokracije”.

“U pregovorima za konstituiranje Gradskog vijeća inzistirao sam na programskoj suradnji. Nije bilo upitno da predsjednik bude Čordašev, da sastavimo zajednički program. Program naše koalicije je bio poznat, dali smo mogućnost da ga prošire, a u dva tjedna nismo dobili ni jedno slovo. Nudili smo i sporazum o zajedničkom obnašanju vlasti, ali nije bilo odgovora, osim da grupacija okupljena oko Akcije mladih ne želi ni s SDP-om, ni s HDZ-om, a na kraju su s HDZ-om i otpadnikom od HDZ-a izglasali Gradsko vijeće”, objasnio je Obernel, kouji je pod ‘otpadnikom’ mislio na nezavisnog vijećnika Hrvoja Burića.

Obernel je rekao i kako mu preostaje provoditi program kao gradonačelnik. “Vjerujem da će Vijeće morati sjesti za stol i dogovoriti se o zajedničkim aktivnostima, jer previše toga pokrenutoga može postati upitno ako se nastavi s ovakvim neodgovornim ponašanjem”, poručio je.

Komentiraj