Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke ‘Valamar Terra Magica’.

Utrku, koja ove godine u Rabac dovodi rekordan broj biciklista, na konferenciji za medije u Sundance Beach Clubu u Valamar Collection Girandella Resortu predstavili direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, Matthias Grick, profesionalni vozač iz Austrije, Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin – Rabac i Toni Hrvatin, voditelj destinacijskih proizvoda u Valamaru.

Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na utrci kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale. U nedjelju (16. rujna) je tako na rasporedu MTB XC maraton ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 50 i 72 km. Start utrke je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Terra Magica je započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku ustalila u Rapcu u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin – Rabac i Valamar Riviera koja i osigurava smještaj sudionika u objektima.

“Valamar Terra Magica je kroz godine svog održavanja postala odličan promotor cikloturizma, a rekordan broj vozača i veliki broj jakih vozača među njima, dokaz je da smo na pravom putu. I ove godine smo pripremili staze za profesionalce i rekreativce i želja nam je sudionicima pružiti kvalitetno organiziranu i nezaboravnu utrku na koju će se rado vraćati“, ispričao je direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline.

“Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more, odličnu klimu i divni ste domaćini. Zato sa svojim kolegama i prijateljima iz Austrije uvijek rado dolazim u Hrvatsku. S Valamarom često surađujem u kontekstu bike turizma i organizacije training kampova u njihovim destinacijama, a upravo u Rapcu organiziramo trening kamp s mojim klijentima iz Austrije. Finalni dan kampa sudjelujemo u utrci. Jako se veselim utrci i nadam se što boljem rezultatu“, rekao je Matthias Grick, profesionalni austrijski biciklist.

“Nastojimo destinaciju Rabac profilirati kao poželjno outdoor odredište, a cikloturizam je svakako jedan od jačih segmenata u kontekstu outdoor turizma u Rapcu. U destinaciji se aktivno radi na uređenju bike staza, a bilježimo i sve veći broj bike gostiju na razini destinacije”, istaknula je Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin – Rabac.

“U suradnji s našim partnerima pokrenuli smo projekte poput Bike Centra Rabac i Bike Parka Rabac te cijeli niz trening kampova, suradnje s bike industirijom u kontekstu organizacije velikih retailer evenata u Rapcu i potpore raznim bike manifestacijama poput Valamar Terra Magice i Tour of Croatia. Ponosni smo sponzori utrke Valamar Terra Magica i ovim putem bih zaželio sreću svim sudionicima“, zaključio je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru.

Mario Pustijanac, Matthias Grick, Toni Hrvatin i Radmila Paliska Kos

Komentiraj