Obavljene sve pripreme za novo izdanje biciklističke utrke ‘Valamar Terra Magica’

Valamar Terra Magica

Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke ‘Valamar Terra Magica’.

Utrku, koja ove godine u Rabac dovodi rekordan broj biciklista, na konferenciji za medije u Sundance Beach Clubu u Valamar Collection Girandella Resortu predstavili direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, Matthias Grick, profesionalni vozač iz Austrije, Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin – Rabac i Toni Hrvatin, voditelj destinacijskih proizvoda u Valamaru.

Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na utrci kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale. U nedjelju (16. rujna) je tako na rasporedu MTB XC maraton ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 50 i 72 km. Start utrke je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Terra Magica je započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku ustalila u Rapcu u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin – Rabac i Valamar Riviera koja i osigurava smještaj sudionika u objektima.

“Valamar Terra Magica je kroz godine svog održavanja postala odličan promotor cikloturizma, a rekordan broj vozača i veliki broj jakih vozača među njima, dokaz je da smo na pravom putu. I ove godine smo pripremili staze za profesionalce i rekreativce i želja nam je sudionicima pružiti kvalitetno organiziranu i nezaboravnu utrku na koju će se rado vraćati“, ispričao je direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline.

“Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more, odličnu klimu i divni ste domaćini. Zato sa svojim kolegama i prijateljima iz Austrije uvijek rado dolazim u Hrvatsku. S Valamarom često surađujem u kontekstu bike turizma i organizacije training kampova u njihovim destinacijama, a upravo u Rapcu organiziramo trening kamp s mojim klijentima iz Austrije. Finalni dan kampa sudjelujemo u utrci. Jako se veselim utrci i nadam se što boljem rezultatu“, rekao je Matthias Grick, profesionalni austrijski biciklist.

“Nastojimo destinaciju Rabac profilirati kao poželjno outdoor odredište, a cikloturizam je svakako jedan od jačih segmenata u kontekstu outdoor turizma u Rapcu. U destinaciji se aktivno radi na uređenju bike staza, a bilježimo i sve veći broj bike gostiju na razini destinacije”, istaknula je Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin – Rabac.

“U suradnji s našim partnerima pokrenuli smo projekte poput Bike Centra Rabac i Bike Parka Rabac te cijeli niz trening kampova, suradnje s bike industirijom u kontekstu organizacije velikih retailer evenata u Rapcu i potpore raznim bike manifestacijama poput Valamar Terra Magice i Tour of Croatia. Ponosni smo sponzori utrke Valamar Terra Magica i ovim putem bih zaželio sreću svim sudionicima“, zaključio je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru.

Mario Pustijanac, Matthias Grick, Toni Hrvatin i Radmila Paliska Kos

Komentiraj