Obamin ključni prioritet je uništavanje Islamske države

Autor:

epa05234131 US President Barack Obama delivers the keynote address at the awards dinner for Syracuse University's Toner Prize for Excellence in Political Reporting at the Andrew W. Mellon Auditorium in Washington, DC, USA, 28 March 2016. The event recognizes the importance of quality, fact-based political journalism.  EPA/OLIVIER DOULIERY/POOL

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u utorak da je uništavanje Islamske države njegov “prioritet broj jedan”, naglašavajući da džihadisti nastavljaju gubiti na terenu, kako u Iraku tako i u Siriji.

“Nastavljamo oslabljivati njihovo vodstvo, njihove financijske mreže, njihovu infrastrukturu. Gonit ćemo ih i na kraju ih pobijediti”, rekao je Obama na sastanku u Bijeloj kući koji je okupio najviše američke vojne dužnosnike.

Kao što smo vidjeli u Turskoj i u Belgiji, IS i dalje ima mogućnost izvršiti ozbiljne terorističke napade, priznao je američki predsjednik koji inzistira na intenziviranju napora međunarodne koalicije.

“Radimo na ubrzavanju kampanje protiv IS-a”, pojasnio je. “Uništavanje IS-a moj je prioritet broj jedan. Ne radi se naravno samo o vojnoj operaciji već o ozbiljnim naporima u smislu diplomacije i obavještajnih radnji”, naglasio je Obama uz kojeg su bili ministar obrane Ashton Carter, šef glavnog stožera Joe Dunford, ali i dužnosnici važnih regionalnih zapovjedništava američke vojske.

OZNAKE: obama, ISIL, prioriteti

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)