Poruka bivšeg američkog predsjednika Barack Obama nakon nasilja na skupu rasista u američkom gradu Charlottesvilleu postala je najpopularnija objava u povijesti Twittera.

“Nitko nije rođen s mržnjom prema drugome zbog njegove boje kože, porijekla ili religije”, napisao je Obama citirajući svog osobnog junaka, bivšeg južnoafričkog borca protiv aparthejda i predsjednika Nelsona Mandele.

Obama je tweet objavio nakon što je poginula Heather Heyer, 32-godišnja aktivistica za ljudska prava, jer se bijeli rasist i nacist automobilom zaletio u sudionike kontraprosvjeda.

Poruka 44. i prvog afroameričkog predsjednika dobila je do srijede tri milijuna ‘lajkova’, što je čini najpopularnijom u povijesti te društvene mreže, objavio je Twitter na svojoj službenoj stranici.

Nakon prvog tweeta, Obama je objavio još dva Mandelina citata iz autobiografske knjige “Dug put do slobode”.

“Ljudi moraju naučiti mrziti, a ako mogu naučiti mrziti, mogu naučiti i voljeti”, prenio je Obama. “Jer ljudima je ljubav prirodnija od njezine suprotnosti”.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM LO SCALZO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.