FaH

OBALNA STRAŽA: Spašeno 19 migranata u La Mancheu ispred britanske obale

Devetnaest migranata spašeno je tijekom noći u La Mancheu, ispred britanske obale, nakon što je gumeni čamac u kojem su se nalazili počeo tonuti, objavila je u nedjelju britanska obalna straža.

Stražari su primili hitan poziv u vodama ispred Dymchurcha, grada smještena preko puta Calaisa, oko jedan sat a čamac s 19 osoba lokaliziran je oko tri sata u nedjelju ujutro, objavila je britanska obalna straža.

Prijelaz La Manchea čamcima rijedak je. Oko 4000 migranata, po prefekturi, a 5000 po udrugama, trenutno živi u “džungli” Calaisa i okolice, na sjeveru Francuske, u nadi da će se domoći V. Britanije.

Helikopter za spašavanje iz pravca Lydda poslan je u tu zonu, kao i brodovi za spašavanje iz obalnih gradova Dungeness i Folkestone.

“Pozvani smo da interveniramo tijekom noći zbog plovila koje se prevrtalo s dvadesetak osoba, između Calaisa i Dovera”, izjavio je predsjednik Nacionalnog društva za spašavanje na moru iz Calaisa Bernard Barron.

“Brodolomci za koje se uspostavilo da su migranti, nazvali su svoje obitelji koje su potom upozorile vlasti i spasioci su poslani s obje strane La Manchea”, dodao je on ističući da je more bilo jako nemirno.

Komentiraj